Harti istorice
Istoric
Legenda spune că Bucureștiul a fost fondat de un oier pe nume Bucur. Conform altei variante mai probabile, București a fost întemeiat de către Mircea cel Bătrân la sfârșitul secolului al XIV-lea.
Pe malurile Dâmboviței și ale Colentinei este atestată cultura paleolitică și neolitică. Până în 1800 î. Hr. apar anumite dovezi ale unor comunități în zonele Dudești, Lacul Tei și Bucureștii Noi de astăzi. Săpăturile arheologice arată trecerea acestei zone printr-un proces de dezvoltare din epoca bronzului și până în anul 100 î. Hr., în timpul căruia zonele Herăstrău, Radu Vodă, Lacul Tei, Pantelimon, Dealul Mihai Vodă, Popești-Leordeni și Popești-Novaci sunt populate de indo-europeni (mai precis geto-daci). Primele locuințe după retragerea aureliană din 273 d. Hr. sunt atestate în secolele III-XIII, până în Evul Mediu.
Despre hartile istorice ale orasului
Aceste categorii de date sunt foarte importante pentru analiza unui fenomen geografic. Pentru vizualizarea acestora, este necesară accesarea platformei MAPIRE.
Dupa cum se poate observa, fata de secolul XVIII, in secolul XIX se remarca o dezvoltare rapida a teritoriului si o modificare a spatiului, ca rezultat al dezvoltarii economice. Asezarile umane au evoluat si s-au raspandit ca urmare a cresterii demografice. Se poate observa de asemenea schimbarea si modernizarea limbii folosite. Astfel apar noi denumiri ale teritoriilor ( ex: Cotroceni).